ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μπιλ Γκέιτς: «Φάτε συνθετικό κρέας – Θα το συνηθίσετε»

Δείτε για ποιο λόγο

Μπιλ Γκέιτς: «Φάτε συνθετικό κρέας – Θα το συνηθίσετε»


Την εισαγωγή στην καθημερινή διατροφή του παγκόσμιου πληθυσμού, του λεγόμενου συνθετικού κρέατος εισηγείται ο Μπιλ Γκέιτς στο βιβλίο του «Πώς να αποτρέψουμε την κλιματική καταστροφή».

Ο ιδιοκτήτης της Microsoft ισχυρίζεται ότι οι πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να τρώνε συνθετικό βόειο κρέας αντί του πραγματικού σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Ο δισεκατομμυριούχος μάλιστα τόνισε ότι ενώ οι φτωχότερες χώρες του κόσμου θα δυσκολευτούν να κάνουν την αλλαγή, οι πλουσιότερες χώρες θα πρέπει να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουν τα αέρια του θερμοκηπίου που θερμαίνουν το περιβάλλον.

Μιλώντας στο περιοδικό MIT Technology Review, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Δεν νομίζω ότι οι φτωχότερες 80 χώρες θα τρώνε συνθετικό βόειο κρέας. Νομίζω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να μετακινηθούν στο 100% συνθετικό βόειο κρέας. Μπορείτε να συνηθίσετε στην διαφορά γεύσης και θα έχει ακόμη καλύτερη γεύση με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε ο Γκέιτς.

Ο λόγος πίσω από το επιτακτικό αυτό αίτημα για μείωση της παραγωγής βοείου κρέατος είναι ότι οι αγελάδες παράγουν μεθάνιο μετά την πέψη του χόρτου, ένα στοιχείο που είναι 28 φορές ισχυρότερο στην παγίδευση θερμότητας στην ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα.

Σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών μεθανίου, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 9% από το 2000, ο Γκέιτς λέει ότι τα φυτικά προϊόντα από εταιρείες όπως το Impossible Meats και το Beyond Meat είναι ποιοτικά και με μικρότερο κόστος, γεγονός που τις καθιστά εντελώς ανταγωνιστικές».

...............................................................

ΠΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ;;
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ;;
ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ 100 0/0 ΤΡΟΦΗ;
ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΚΡΕΑΣ;;
ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-Ε.ΣΥ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΙ ΕΓΚΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ -Ε.ΣΥ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015


 
ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ-Ε.ΣΥ.



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δεν νομιζω οτι ο Γκειτς ειπε κατι τετοιο. Δεν ειναι ανοητος να προκαλεσει οταν μαλιστα ξερει οτι ολοι οσοι το διαβασουν θα ειναι εναντιον του μετα. !!!!!!! Αλλα θα ειπε και αλλα θα καταλαβανε εκεινοι που θελανε να παρουσιασουν ενδιαφερον ρεπορταζ. Εξ αλλου περυσι μετα την συνδιασκεψη των σοφων στο San Diego για το μελλον του πλανητη και ειδικα για την πελωρια αυξηση της μολυνσης. Ειχε προσδιορισει οτι το κυριο συμπερασμα απο εκεινη την συνδιασκεψη ηταν οτι ο παγκοσμιος πληθυσμοςθα πρεπει να μειωθει στα 2-3 δισεκατομμυρια σταδιακα και φυσικα με την μειωση των γεννησεων και οχι τρωγοντας πλαστικο κρεας. Δεν σας φαινεται παραξενο πως μετα εκεινη την συνδιασκεψη και τις αποφασεις της παρουσιασιαστικε ο κορονοιος ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή